Visual

Az Artus Stúdió amellett, hogy professzionálisan felszerelt előadóteret és próbatermeket alakított ki a gyárépületben, évek óta otthont ad a máig Artus Galéria néven működő kiállítótérnek, valamint 12 alkotó, képző-művész számára biztosít műtermet. 2019-ben 20 éve, hogy az itt működő kortárs összművészeti társulat és az itt alkotó képzőművészek (az ARTUS LAKÓK) folyamatos együttműködésben, együtt-alkotásban dolgoznak az épületben.

alternatív szöveg

A színházi munkához tartozó terek és maga a kiállító terület szinte átfolynak egymásba. Az üvegtégla falú lépcsőház átköt az emeleti, fűtetlen, de fénnyel teli műtermekbe, amelyek autonómiát és szabadságot biztosítanak az elvonultan vagy közösségben alkotó képzőművészeknek, építészeknek.

A terek, csarnokok és szobák 20 év alkotó munkájának, organikus és spontán használatának eleven nyomait viselik. A gyárépület őrzi az Artus Stúdió előadásainak történeti rétegeit és az eredeti állapotot is. A helyszíneket soha nem tervezték meg szigorúan rendezett funkciókra, hanem a mindennapi alkotó használat alakította életteli,  a jelenlévő múlttal gazdag, soha sem befejezett, folyamatosan alakuló terekké.

Az Artus kiállítótere eddig minden külső támogatás nélkül, többnyire a lelkesedés erejére támaszkodva, előbb Nádor Tibor majd Fischer Balázs irányításával és szervezésében működött, mely az összművészeti közösség magas ízlésének megfelelő, színvonalas kiállításokban nyilvánult meg.

Az Artus kiállítótere 2019-ben nevében, koncepciójában, céljában is teljesen megújul. Az új nevén ARTUS – KAPCSOLÓ TÉR által, műfajhatárok nélkül, alapvetően a térre és egymásra reflektáló együttműködő és együtt alkotó művészek és csoportok számára kívánunk lehetőséget teremteni.

Kuratórium

A megújult kiállító tér kuratóriumának tagjai: Csanádi Judit, az ARTUS – KAPCSOLÓ TÉR művészeti vezetője, valamint Nádor Tibor és Goda Gábor.