Ateliers

A stúdió műtermeiben folyó tevékenység húsz éve vette kezdetét. A kezdeti időszakban, illetve azt követően, nagyjából az eddig eltelt időszak feléig a felépítés, a struktúra kialakítása zajlott. A tagság szakmai-emberi vonatkozásban többnyire egymáshoz szorosan kötődő kollégákból szerveződött.
A tér és a struktúra megszerveződésével magától értetődően fejlődött annak az igénye, hogy a stúdió a tagság közvetlen szakmai-baráti köre mellett szélesebb körben kínáljon helyet mind alkotómunkára, mind művek bemutatására.
Ennek köszönhetően mára elmondható, hogy a stúdió és a galéria eddigi történetében jelentős számú és a legkülönbözőbb műfajokban tevékenykedő alkotó vett részt kisebb-nagyobb mértékben.
Mára a stúdió, lehet mondani, érett korába lépett. Bizonyos értelemben ereje teljében van. A kezdeti időszak családiassága helyett ma inkább egyfajta szakmai értelemben vett pragmatizmus és professzionalizmusra irányuló törekvés jellemzi a belső szellemi és strukturális mozgásokat. Igaz ez abban az értelemben is, ami a stúdió képzőművész szekciójának jelenlegi tagságát illeti.
Vannak, akik alapító tagként húsz éve dolgoznak itt, van, aki két vagy éppen fél éve. Műfajok tekintetében van festő, szobrász, festő-szobrász, festő – grafikus, építész, designer-keramikus.

A jelenlegi Artus Lakók tevékenységét, műveit sem stiláris, sem ideológiai meghatározások szerint nem lehet egy esztétikai elv, rendszer alapján rendezni és annak tükrében bemutatni. Nincs az a „kalap”, ami alól bántóan ki ne lógna vagy az egyik vagy a másik. Mégis a stúdióban dolgozók közössége egy működő alkotó közösség. Egymást elfogadják, egymásra figyelnek és adott esetben egymás munkáját segítik.

1. Műterem
18 m2
Andrási Edina
2. Műterem
48 m2
Sinkovics Ede

3. Műterem
19 m2
Király Gábor

4. Műterem
35 m2
Ilka Rita
5. Műterem
24 m2
Varga Virág

6. Műterem
24 m2
Bálint Ádám

7. Műterem
24 m2
Fischer Balázs

8. Műterem
37 m2
Knyihár Bence
9. Műterem
37 m2
Csató József
10. Műterem
41 m2
Artus díszletkészítő műhely
11. Műterem
36 m2
Baló Dániel

12. Műterem
104 m2
Nagy Géza
13. Műterem
46 m2
Rabóczky Judit
14. Műterem – 1. emelet
74 m2
Nádor Tibor
Raktár
28 m2