Artus – Contact hall


A kortárs művészetet egy műfajhatárok nélküli entitásként szemléljük. Olyan művészek, munkáit kívánjuk bemutatni, akik a műfajhatárokat átlépik, szuverén alkotásukban saját útjukon haladnak, nem az aktuális trendet követik.
A lehető legtágabb körben kívánunk válogatni műveket, a klasszikus műfajú alkotásoktól kezdve, a konceptuális, intermediális, tér- és hang-installációkig. Következetes, a környezet és a kor jelen-idejű problémáira érzékeny, a társadalmi kérdésekben elkötelezett, reflektáló és kísérletező művészek munkáinak kívánunk bemutatkozást biztosítani.

Szándékunk az elmélyült szemlélődés mellett,  a performatív bemutatkozások, -kísérletek, események- , számára lehetőséget teremteni, melyek során a művek aktív kapcsolatba kerülhetnek a nézőkkel, alkotó részvételre inspirálva őket.  

Inspiráló együttműködés indul többek közt a MOME Mesterképzésével és a Képzőművészeti Egyetem Doktori iskolájával.

Az ARTUS – KAPCSOLÓTÉR, fizikai adottságai a fenti szemléletet és igényt maximálisan képesek kiszolgálni. Ezért előnyt élveznek a TÉR adottságaira reflektáló egyéni, pár, és csoport munkák, legkiváltképp azon kollaborációban/kooperációban létrehozott helyspecifikus kiállítások, ahol maga az együttműködés is része az alkotó kísérletnek.