Groups

TaiJiQuan

Kezdő és haladó csoportos edzések heti rendszerességgel

Az edzéseket tartja: Goda Gábor

Az emberek különböző okokból kezdenek el TaiJiQuant gyakorolni szerte a világon. Néhányan a gyakorlás adta nyugalomért, mások fizikumuk, egészségük fenntartásáért, megint mások a küzdőművészetük tökéletesítéséért. Rengeteg képzőművész, sőt sportoló is rendszeresen végzi ezeket a gyakorlatokat, hogy elérjék azt a tudati és fizikai lazaságot, nyitottságot, amelyre szükségük van az alkotáshoz vagy a jó eredmények eléréséhez. Több helyen nyíltak már olyan klinikák, ahol az orvosi kezeléseket TaiJiQuan gyakorlatokkal kiegészítve mozgásszervi, légzési és keringési problémákat gyógyítanak.

Bármely művészeti tevékenység akkor válik értékké, ha magának a művésznek a szellemiségét tükrözi. Ha a művész képes saját magát alakítani alkotásában, akkor az élővé és értékessé alakul. A TaiJiQuan éppen ezt az alkotási folyamatot célozza meg. Segíti az egyént alapvető stílusa kialakításában, így szinte az élet bármely területén előnyöket biztosít.

A TaiJiQuan neve is tartalmazza a Yin és Yang egyesítésére utaló törekvést. Egy olyan rendszer, amely ezt az irányt tűzte ki végső célként, technikáit is e végső törvényszerűség szerint kellett, hogy felépítse. Kiindulási alapja az, hogy csak akkor leszünk képesek e két szélsőséget egyesíteni, ha azokat szétválasztottuk és megtisztítottuk. Csak a letisztult és megerősített ellentétek tudnak egyesülni, ahogy két nemileg különböző gyermek sem tud egy harmadikat nemzeni, ha egymástól független nem váltak nővé, illetve férfivá.

Ha a Yin és Yang egyensúlya fennáll, a test erős, a lélek harmóniában van a környezettel.

Weight-flow Contact

Az emberi kapcsolatok tréningje

Egy mozgásra és fizikai kontaktusra épülő tréning, mely tényleges megtapasztalás útján segít megérteni és fejleszteni mindazt, ami egy dinamikus és harmonikus partneri viszony megteremtéséhez szükséges. Ilyen a támasz, a bizalom, az önállóság, a felelősség, a tolerancia és a kockázat.

Bővebben

Weboldal: http://www.weight-flow.com/